Kerstmarkt Brouwhuis

12 December 2015 vond er in Brouwhuis, aan de Peeleik, voor het eerst een heuse kerstmarkt plaats. Er waren zat verenigingen en winkeliers bij een met een leuk (kerst)kraampje. Aan de inwendige mens werd volop gedacht, zo natuurlijk ook door ons bakhuisje. Wij stonden er deze dag onze welbekende speltbroden te verkopen. Maar ook hadden we speciaal voor deze gelegenheid kerststollen gemaakt en natuurlijk konden onze heerlijke worstenbroodjes niet ontbreken. De markt kon rekenen op voldoende aanloop gedurende de dag, met een piek net voor de lichtjesroute van start ging. Daarna was het helaas een beetje uitgestorven.
Wij van het bakhuis vonden het leuk om op de markt aanwezig te zijn en zo nog wat naamsbekendheid te kunnen geven aan ons bakhuis. Hopelijk volgend jaar weer zo'n kerstmarkt.

Spring Kinderopvang

Op 23 juli jongstleden zijn onze vrijwilligers aan de slag gegaan bij de Spring Kinderopvang van de Zeespiegel in Helmond Brouwhuis. Zij hadden ons gevraagd of wij een leuke workshop met de kinderen konden doen. En zo geschiedde. In de ochtend hebben alle kinderen, in een diverse leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud, zelf hun deeg mogen maken. Nadat ze hun spierballen hadden laten werken, was het tijd om de broodjes te laten rijzen en konden ze naar hartelust buiten spelen. Na de lunch zijn we in een stoet naar het bakhuisje gelopen waar de kinderen konden zien hoe de houtoven werkt en hoe vervolgens al hun zelfgemaakte broodjes daarin werden afgebakken.
Uiteraard mochten ze daarna de versgebakken broodjes lekker oppeuzellen en deze vielen erg goed in de smaak!

Op dinsdag 25 augustus hebben we weer een leuke activiteit gepland met de kinderen van Spring, de Zeespiegel. Wij hebben er alvast veel zin in.Boeremèrt Brouwhuis

Afgelopen zondag, 24 mei, was er geen open bakdag, maar stonden we voor het eerst met een kraampje op de Boeremèrt van Brouwhuis. En niet zonder succes kunnen we wel zeggen. We hadden van te voren ervoor gezorgd dat we goed en veel gebakken hadden, zodat we zoveel mogelijk producten aan de man konden brengen en mensen konden interesseren in ons bakhuisje en het vrijwilligerswerk dat wij doen.
Speltbroden, rozijnenbroden, duitse broden, worstenbroodjes en appelflappen, we hadden het allemaal! En het verkocht zo goed dat we rond 15.30 uur al helemaal uitverkocht waren,maar toen duurde de markt nog 2,5 uur. Dus we kunnen zeker zeggen dat dit zeer geslaagd was. Vooral de worstenbroodjes waren goed in trek en dan ook als eerste uitverkocht.
Door de grote verkoop hebben wij een hoop mensen weten te bereiken en wij hopen  dan ook dat deze mensen ons zullen onthouden en een keer een kijkje komen nemen op een van onze open bakdagen in ons bakhuisje aan de Zeelenweg 30 in Helmond.